Este interzis în România ca profesorii să dea meditații elevilor proprii !

Meditațiile nu sunt încurajate de către Ministerul Educației, însă acestea nu pot fi interzise, decât în cazul în care este vorba despre meditații cu proprii elevi ai unui colegiu. Aceste informații au fost oferite de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Acesta a făcut precizări importante la Podcastul Observator, cu Mădălina Iacob.

Ministrul Educației a analizat ce schimbări urmează în învăţământ, oferind date exacte despre elevii care fac meditaţii.

Sorin Cîmpeanu a arătat că meditațiile nu sunt încurajate de către Ministerul Educației, însă, la momentul actual, nu există o lege care să le interzică, decât în cazul în care este vorba despre meditațiile oferite de un profesor propriilor elevi de la clasă.

„Ministerul Educației nu încurajează sistemul de meditații. Dar sistemul de meditatii există în orice stat al acestei lumi. Din punct de vedere al sistemului de educație, este total nerecomandabil, chiar interzis prin lege, să faci meditații cu propriii elevi de la clasă”, a declarat acesta.

În momentul de față, Ministerul Educației nu deține atribuții de control din acest punct de vedere, „însă va exista o comisie națională de inspecție școlară care va avea ca obiectiv exact respectarea acestor reguli ce țin de deontologia profesională”, scrie observatornews.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.