Cum a obtinut o calugarita falsa zeci de mii de euro de la credinciosi ?

O tânără din Ploieşti a reuşit să câștige peste 60.000 de euro de la oameni care au crezut că aceasta le poate aduce rezolvarea problemelor, fericirea și bunăstarea în casă.

Cristina Ghiocel s-a dat drept măicuţa Filofteea pe internet și împreună cu ”părintele stareţ” Victor Mantu, al unei mănăstiri din Urlaţi au reuşit să înşele mai mulţi români, unii dintre ei plecaţi la muncă în afara ţării, folosindu-se de necazurile lor.

Femeia le promitea oamenilor vindecare grabnică sau înlăturarea duşmanilor prin așa zise „lucrări” pe care le făcea împreună cu „părintele stareț”.

Cei doi escroci îşi căutau clienţii online. Aveau un site unde se recomandau „feţe bisericeşti experţi în magie albă“.

„Afacerea” le mergea foarte bine. Erau contactaţi la telefon de oameni aflaţi în situaţii de viaţă dificile. Unii dintre ei aveau copii în stare critică, alţii căutau leac pentru bolile personale.

Oamenii au ajuns să plătească mulți bani crezând în promisiunile Cristinei Ghiocel, convinşi că doar ea le mai poate rezolva necazurile.

La începutul ”lucrării”, femeia le cerea oamenilor o sută de euro, însă în câteva zile ajungea să ceară toţi banii pe care oamenii erau dispuşi să-i dea. În cazul în care clienții reufzau, femeia îi amenința.

„N-o să mai fiţi bine niciodată. Jur că nu mă mai apropii de lucrare şi-atunci o să vezi ce ţi se-ntâmplă. (…) Vă bateţi joc de casa domnului să ştiţi, dacă luni nu trimiteţi bani. (…)

Am toate datele dumneavoastră şi pozele. N-o să mai fiţi bine niciodată pentru bani care vi pun… Acum intru în lucrare”.

După aceste replici, oamenii se speriau și continuau să trimită bani.

Timp de trei ani o femeie din Bistriţa a trimis prin transfer bancar sume mari de bani, ajungând în total la peste 60.000 de euro. Acestea trimitea chiar şi câte 5.000 de euro per tranzacție, ajungând să se împrumute la rude, prieteni şi bănci doar pentru a-și vedea copilul bine.

Escrocii acționau simplu – dacă nu plătești tot răul se va întoarce înapoi.

Cristina Ghiocel şi Victor Mantu au fost reclamaţi la poliţie, aceștia fiind judecaţi pentru înşelăciune. Pe parcursul procesului, Victor Mantea a murit, iar procesul a încetat pentru el.

Femeia a fost condamnată de Judecătoria Ploieşti la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii, la bibliotecă sau la hipodrom. Acesteia i s-a pus și sechestru pe casă pentru ca victimele să-şi poată recupera banii. Cu toate acestea, sentinţa Judecătoriei Ploieşti nu este definitivă, potrivit adevărul.ro.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.