Ministrul Sănătății recomandă elevilor să poarte masca de protecție la școală

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Sănătății a fost întrebat despre estimările legate de cazurile COVID-19 din luna septembrie, când mii de elevi vor reîncepe cursurile fizice. Potrivit spuselor sale, oficialii români vor putea face estimări pentru luna septembrie peste două săptămâni.

„Să vedem evoluţia din următoarele două săptămâni şi putem peste două săptămâni să avem o apreciere şi legată de evoluţia din septembrie. Sigur că orice activitate care înseamnă o creştere a interacţiunilor sociale semnificativă pentru că începerea şcolilor reprezintă o intensificare a circulaţiei în mijloacele de transport în comun, interacţiune între grupuri de persoane care nu au trecut prin boală sau nu au fost vaccinate.

Sigur că există o anumită creştere, depinde, să vedem de la ce nivel plecăm spre sfârşitul lunii august ca să putem să facem o apreciere a evoluţiei. Eu sunt convins că şi şcolile acum sunt mult mai bine pregătite, ştiu ce au de făcut, masca va fi recomandată în mod evident şi în şcoli, nu la ora de sport ca să nu existe astfel de întrebări care nu îşi au locul în acest moment.

Dar sigur că cel puţin în prima lună când vremea va permite acest lucru să recomandăm foarte insistent aerisirea sălilor de clasă, a spaţiilor în care copiii îşi desfăşoară activitatea şi orele de sport se pot efectua în aer liber. Aşa că, dacă şcolile respectă aceste condiţii şi asigură condiţii de igienă în zona grupurilor sanitare, copiii să se poată spăla pe mâini, să meargă în siguranţă la ore, să aibă acces la dezinfectanţi, cred că lucrurile pot fi ţinute sub control”, a explicat luni Rafila.

Amintim că Alexandru Rafila a anunțat recent că nu vor mai fi restricții sanitare în România din cauza COVID-19, dar vor exista recomandări. El a precizat că școlile nu vor mai fi închise, dar va fi monitorizat gradul de ocupare din spitale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.