Autocar romanesc, zdrobit in Bulgaria. 3 romani au murit in accident

Patru persoane, între care trei cetăţeni români, au murit şi alte nouă au fost rănite în accidentul rutier care a avut loc în Bulgaria, la Veliko Tarnovo, a precizat purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip, într-o intervenție telefonică la Digi24. 

“Am trimis o echipă de evaluare care a ajuns la 10:50 pentru cei 5 pacienți. Am trimis un elicopter a prelua un pacient şi se va întoarce pentru a transporta un al doilea rănit. Au fost pregătite și urmează să decoleze alte trei elicoptere din Craiova, Galaţi şi Constanţa. Vor prelua câte un rănit român, pentru a-l aduce pentru tratament sau continuarea evaluării medicale. Toţi vor veni la Spitalul Floreasca, care a fost înştiinţat şi este pregătit să îi primească”, a precizat Arafat, la Digi24.

Românii au suferit diferite traumatisme, iar unul dintre ei a fost supus unei intervenţii medicale, la spitalul din Bulgaria.

Potrivit DSU, accidentul s-a produs între satul Kutsina şi Polikraishte ( Regiunea Veliko Tarnovo). Din cei 25 de pasageri de naționalitate română și turcă, 9 sunt internați într-o unitate spitalicească din Bulgaria. În urma tragicului eveniment, 4 români au fost declarați decedați.

Primul pacient dintre cei cinci români răniți în accidentul din Bulgaria a ajuns în țară la spitalul Floreasca, spune ministrul de Interne, Lucian Bode. Ceilalți patru pacienți vor fi transportați cu elicopterele SMURD în cursul acestei seri.

Lucian Bode a declarat că mobilizarea autoritătilor române în gestionarea accidentului din Bulgaria, în care patru români au murit și cinci au fost răniți „a fost una eficientă și profesionistă”.

„Din păcate, în urma acestui tragic accident din Bulgaria în care a fost implicat un autocar cu cetățeni români, s-au pierdut vieți. Transmit sincere condoleanțe și putere să treacă peste această cumplită încercare familiilor și prietenilor compatrioților noștri care au pierdut pe cineva drag și apropiat. Le doresc răniților însănătoșire grabnică! Multumesc echipelor medicale și celorlalte autorități din România și din Bulgaria care s-au mobilizat urgent și au găsit soluții pentru a-i ajuta pe toți cei care aveau nevoie. În astfel de momente conteaza enorm solidaritatea și un sistem de urgență funcțional”, a spus Bode.

Ministrul a anunțat că primul rănit a ajuns la Spitalul de Urgență Floreasca, iar ceilalți patru urmează să fie aduși cu elicoptere SMURD în cursul zilei.

Cauzele exacte ale accidentului urmează să fie stabilite de autoritățile bulgare.

Sursa: www.digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.