Alexandru Rafila: Valul actual de COVID va intra pe un trend descendent

Actualul val de coronavirus este pe un trend descendent, spune ministrul Sănătății, care adaugă că numărul cazurilor înregistrate în această săptămână, în România, este cu aproape 3.000 de pacienți mai puțin.

Alexandru Rafila a mai declarat, vineri seara, că vor mai fi valuri ale acestui virus și că va trebui să învățăm să conviețuim cu acesta.

„Începând de luni, în toate celelalte zile, marţi, miercuri, joi şi astăzi, am raportat un număr cu câteva sute mai mic, zilnic, decât ziua similară de săptămâna precedentă. Din punctul meu de vedere, o să avem, în această săptămână, cu circa 3.000 de cazuri mai puţin, decât totalul săptămânii trecute, când am avut cred că în jur de 57-58 de mii, o să fie cu 3.000 mai puţin, sunt estimări.

Lucrul ăsta arată că proiecţia făcută de colegii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, că vom ajunge la un maxim zilnic de 10.000 de cazuri, s-a adeverit şi ne găsim într-o situaţie în care nu vom depăşi această cifră. Ăsta e un lucru bun, nu pentru numărul de cazuri care nu e aşa de important, aţi văzut că şi criteriile care erau cu cod roşu, galben sau verde au dispărut, nu le mai utilizăm.

E important cum reuşim noi, ca sistem de sănătate, să oferim asistenţă medicală şi să avem cât mai puţine persoane internate şi cât mai puţine victime, fiindcă cel mai important lucru pentru un medic este să salveze viaţa unui om. Din această perspectivă, am reuşit să gestionăm situaţia”, a declarat Alexandru Rafila.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.