A fost avizat studiul de fezabilitate pentru Drumul Expres Satu Mare – Oar, granița cu Ungaria

Consiliul Tehnico – Economic al CNAIR a avizat vineri, 29 iulie 2022, Studiul de Fezabilitate pentru proiectul “Drum Expres Conexiune Satu Mare (VO Satu Mare) – Oar (Granița Româno – Ungară – Drum Expres M49 Ungaria)”, a anunțat Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

De asemenea, vineri a fost obținut și Acordul de Mediu necesar realizării acestui obiectiv, potrivit directorului general al CNAIR.

În continuare, prestatorul va elabora documentația pentru obținerea autorizației de construcție și a Proiectului Tehnic”, a adăugat Pistol.

Lungimea totală a traseului este de 14,862 km formată din 10,831 km drum expres + 4,031 km drum de legătură.

Viteza de proiectare pentru drumul expres este de 120 km/h, iar viteza de proiectare pentru bretelele nodurilor rutiere este de 60 km/h.

Proiectul prevede realizarea a două noduri rutiere, 7 pasaje (3 superioare și 4 inferioare), 54 de podețe, două spații de servicii și un Centru de Întreținere și Coordonare.

Contractul pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al Drumului Expres Satu Mare – Oar a fost semnat pe 10 iulie 2020 cu Search Corporation. În data de 10 august 2020 s-a dat ordinul de începere. Valoarea contractului este de 3,65 milioane de lei, fără TVA.

Noul drum face parte din proiectul cunoscut ca „Autostrada Nordului”, ce se continuă către Baia Mare, Dej, Bistrița, Vatra Dornei, Suceava.

Sursa: www.economica.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.