Masuri de fluidizare a circulatiei in PTF Petea si Urziceni

Având în vedere că ne aflăm în perioada concediilor, iar din experienţa anilor anteriori Poliția de Frontiera se aşteapta la o posibilă creştere a valorilor de trafic în punctele importante de trecere a frontierei la sfârșit de săptămână, oamenii legii și-a adaptat misiunile de supraveghere şi control pentru reducerea timpului de aşteptare şi fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei.

Astfel, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului ITPF Sighetu Marmației până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv suplimentarea arterelor de control în funcţie de dinamica valorilor de trafic.

De asemenea, au fost contactate autoritățile maghiare, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

La frontiera româno-ungară sunt deschise două puncte de trecere cu specific rutier pentru categoriile de mijloace de transport, pe raza județului Satu Mare, și anume: P.T.F. Petea și P.T.F. Urziceni.

Astfel, într-un interval de 24 de ore, (29.07.2022, ora 08.00 – 30.07.2022, ora 08.00) prin PTF Petea au intrat în România 18.700 de persoane cu 5.500 mijloace de transport și au ieșit din țară 5.300 persoane cu 1.800 mijloace de transport. În același interval orar, prin PTF Urziceni au intrat în țară 1.600 persoane cu 450 mijloace de transport și au ieșit din România 1.900 persoane cu 700 mijloace de transport.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.