Temperaturi de foc în următoarele săptămâni

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei, în săptămâna 25 iulie-1 august, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-vestice, iar precipitaţiile vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării.

În săptămâna 1-8 august, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.

Pentru săptămâna 8-15 august, estimările meteorologice ale ECMWF arată că temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, în timp ce cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în jumătatea nord-vestică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

În ultima săptămână de prognoză, respectiv în 15-22 august a.c., mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va avea o tendinţă spre deficit în jumătatea sud-vestică a ţării, iar în rest va putea fi apropiat de cel normal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.