Codul portocaliu de canicula, intensificat

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a declarat că urmează patru zile de foc pentru România, cu temperaturi ce vor atinge 40 de grade în majoritatea zonelor țării. Cu toate acestea, duminică, în jumătatea de nord a țării, vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice,

În această dimineață am actualizat și va fi emisă, la ora 10:00, o avertizare meteorologică pentru următorul de interval, având în vedere faptul că astăzi și mâine rămânem pe avertizare cod portocaliu pentru partea de vest, nord-vest, sud-vest a țării, respectiv Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și vestul Maramureșului.

Ne așteptăm ca valul de căldură să se intensifice. Vorbim de temperaturi între 38…40 de grade și minime care nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi unul deosebit de accentuat.

Pentru ziua de duminică, extindem avertizarea meteorologică de cod portocaliu pentru zona de sud a țării, respectiv Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei, având în vedere că în această parte a țării maximele vor fi cuprinse între 38…40 de grade. Nopțile vor fi tropicale, minimele nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi unul în continuare accentuat, cu pragul de temperatură umezeală peste 80 de unități.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.