Avalanşă de taxe pentru posesorii de autoturisme

Posesorii de autoturisme din România se confruntă cu o avalanşă de taxe şi impozite. Acestea trebuie plătite în diverse locuri, de multe ori facilităţile online nu funcţionează, iar instituţiile care gestionează şi încasează astfel de taxe sunt împrăştiate, depăşite şi mereu aglomerate.

Un posesor de autoturism trebuie să plătească anual statului şi beneficiarilor privaţi următoarele:

– taxa de drum în preţul carburantului
– rovinieta
– taxe impozite locale
– taxe naţionale fisc/ANAF
– RCA.

Din sutele de parlamentari şi membri ai Guvernului, niciunul nu se gândeşte să strângă toate acestea într-un singur ghişeu pentru ca plătitorul de taxe să nu alerge în şapte părţi, disperat să dea bani stând pe la cozi.

Dacă ai uitat vreuna din datele de valabilitate ale numeroaselor taxe, statul se năpusteşte asupra ta să te execute.

Chestiunea incorectă şi de-a dreptul batjocoritoare este că statul încasează de la cetăţeni sau companii sute de milioane de euro fără ca banii să se regăsească în calitatea infrastructurii pentru România, ţara UE cea mai înapoiată în acest domeniu.

Miliardele de euro luate ani la rând cetăţenilor sunt pur şi simplu batjocorite prin vărsarea la bugetul statului şi folosirea lor în alte destinaţii.

În tot acest context descris mai sus, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat o lege prin care se măreşte preţul rovinietei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.