TIR-uri cu tone de deşeuri, oprite la intrarea în ţară

În seara zilei de 18 iulie, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră de la Petea, au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul asupra unui automarfar înmatriculat în România, condus de către un cetăţean român în vârstă de 54 de ani.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, cauciucuri uzate, saltele, stâlpi de gard, biciclete, subansamble de biciclete, dar şi 20 de tone de hârtie, de la o societate comercială din Germania cu destinaţia Suceava.

În cadrul verificărilor s-a constatat faptul că mijlocul de transport era încărcat cu bunuri aflate într-o stare avansată de degradare.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât documentele prezentate erau incomplete.

Conform legislaţiei în vigoare, şoferul mijlocului de transport nu a putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate. Cu toate acestea, şoferul a încercat încă o dată să intre pe teritoriul ţării noastre, în ziua următoare, în jurul orei 11.00, însă nici de această dată nu i s-a permis intrarea în România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.