Au mai rămas cinci zile până la finalizarea recensământului populației și locuințelor

Cu cinci zile înainte de data limită de finalizare a recensământului populației și locuințelor la nivelul județului Satu Mare s-a ajuns la un procent de 90,10% persoane recenzate din totalul populației estimate la data de 01.12.2021, ceea ce poziționează județul nostru pe poziția 28 din 43 la nivel național, peste media națională de 87,40% la data de 19.07.2022.

Solicit atât Direcției Județene de Statistică cât și primarilor din comunitățile unde se înregistrează rezultate nesatisfăcătoare o mobilizare susținută pe parcursul acestor cinci zile rămase până la finalizarea acțiunii. La nivelul municipiului Satu Mare a fost dublat numărul de puncte fixe, astfel încât în cadrul primăriei funcționează în acest moment 10 puncte de recenzare asistată a populației.

De asemenea, fac un apel către populație să înțeleagă că procesul de recenzare este obligatoriu, fiind instituite și amenzi pentru refuz. Nu dorim să se ajungă în situația de a le aplica, de aceea vă rog, dacă nu ați fost vizitat de un recenzor la domiciliu sau nu ați putut și contactat să luați legătura în această perioadă cu recenzorii de la nivelul comunei sau să vă deplasați la primăriile urbane unde există aceste puncte fixe de recenzare.

Avem toată deschiderea, toți avem interesul unui recensământ al populației și locuințelor corect, care să valideze situația actuală și care să asigure reprezentativitatea comunităților și implementarea de politici publice pe baze reale. ” – a declarat prefectul Radu Roca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.