România a obținut primul loc în Europa la Olimpiada Internațională de Matematică ! (Foto)

Lotul Olimpic de Matematică al României a obținut primul loc în Europa la Olimpiada Internațională de Matematică desfășurată la Oslo! Acesta a obținut totodată și locul 5 la nivel mondial dintre cele 105 țări participante, potrivit anunțului Ministerului Educației Sorin Cîmpeanu pe pagina sa oficială de Facebook.

Cea mai bună performanță în ultimii 25 ani!Lotul de matematică al României a obținut primul loc în Europa și locul 5 la nivel mondial! Olimpiada Internațională de Matematica (OIM/IMO) a fost organizata pentru prima oară in România, in anul 1959, la inițiativa Societății de Științe Matematice. În acest an, IMO 2022 a fost organizată la Oslo. Au participat 105 țări. Lotul României s-a clasat înaintea tuturor celorlalte țări europene!” a tranmis Ministrul Educației.

Înaintea României s-au clasat China și Coreea urmate de Vietnam și SUA, însă clasarea din acest an reprezintă totuși cea mai semnificativă performanță înregistrată de lotul reprezentativ al României în ultimul sfert de secol potrivit Ministrului Cîmpeanu. Lotul pregătit de Conf. Dr. Cătălin Gherghe este compus din 6 elevi de clasa a X-a și 3 elevi de clasa XI-a iar împreună aceștia au obținut un total de 2 medalii de aur și 4 medalii de argint.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.