Secretar de stat in vizita la Satu Mare (Foto)

Prefectul Radu Roca, subprefectul Romeo Pop și directorul Cancelariei, Radu Iancu au avut astăzi 15.07.2022 o întâlnire cu Costin Hendea Anca Minodora, secretar de stat în cadrul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Discuțiile purtate au fost despre provocările ridicate societății românești de războiul din Ucraina, fiind prezentate acțiunile și activitățile coordonate de Instituția Prefectului pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina.

Alte puncte de interes ale discuției au fost cele privind situația mamelor cu copii refugiate, dar și referitoare la elevii ucraineni înscriși în unitățile școlare din județul nostru. A avut loc un dialog despre modul de aplicare a măsurilor de prevenție si de ajutorare a victimelor violenței domestice și a abuzurilor sexuale, în România fiind dezavuată orice formă de abuz împotriva femeilor.

Instituția Prefectului Județul Satu Mare va organiza în perioada următoare o întâlnire de lucru cu reprezentanții tuturor organizațiilor și instituțiilor implicate în domeniul asistenței și protecției sociale și al asigurării egalității de șanse pentru o evaluare a situației la nivelul județului nostru în acest domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.