Seceta in judetul Satu Mare. Ce spune prefectul ?

Astăzi, 14 iulie, în Sala Mare de ședințe a Prefecturii a avut loc ședința cu primarii, reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură, ai Direcției Agricole Județene și cu agenții agricoli de la nivelul tuturor unităților administrativ-teritoriale, privind prezentarea modului și mecanismelor de evaluare a pagubelor agricole urmare a secetei extreme instalată în județul Satu Mare.

În prima parte a ședinței, desfășurată cu prezența mass-media, prefectul Radu Roca a făcut o prezentare a pașilor realizați pentru demararea procedurilor de evaluare a pagubelor, astfel au fost emise ordinele prefectului nr. 165/13.07.2022 pentru constituirea Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice la nivelul județului Satu Mare și nr. 166/13.07.2022 pentru constituirea Comisiilor de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole ca urmare a fenomenului de secetă pedologică la nivelul județului Satu Mare.

Prefectul a decis constituirea a două comisii la nivelul județului nostru, având în vedere afectarea severă a culturilor agricole (în special a celor de primăvară) și pentru asigurarea unei colectări rapide și corecte a datelor din teritoriu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.