Potrivit Observatorului Astronomic, în noaptea de miercuri, luna se află la 357.267 de kilometri de Pământ. Fenomenul este supranumit Superluna.
Superluna a apărut în noaptea de miercuri spre joi, moment în care aceasta s-a aflat la 357.267 de kilometri de Pământ, anunță Observatorul Astronomic.
Cu această ocazie, luna pare mult mai mare și mai strălucitoare și are o culoare mult mai roșiatică. Referitor la termenul de super-lună, acesta a fost dat încă din 1979 de astrologul Richard Nolle și se referă la momentul direct în care luna este cel mai aproape de pământ.
Într-un interviu, Tudor Ciuhodaru, medic UPU la Spitalul de Neurochirurgie Iași, a vorbit despre efectele pe care superluna le are asupra organismului, dar și despre simptomele pe care multe persoane le au.
Acesta susține că foarte mulți pacienți ajung la urgențe din cauza migrenelor, dar și cu tulburări de somn, sau alimentare în această perioadă. Totodată, sunt și persoane care se confruntă cu probleme de ordin psihologic, susține medicul.