Vești bune de la Guvern ! Au fost emise peste 1,5 milioane de vouchere sociale

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început în ziua de 10 iunie distribuirea primelor carduri pe care sunt încărcate voucherele sociale în valoare de 250 de lei, acordate o dată la două luni, până la finalul anului, prin programul „Sprijin pentru România”.

Până în prezent, au fost emise aproximativ 1,6 milioane de carduri, iar pentru săptămâna viitoare preconizăm că va fi depășit pragul de 2 milioane. Reamintim că măsura, una istorică pentru țara noastră, vine în ajutorul unui număr de aproximativ 2,5 milioane de români.

Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape: 1) producția cardurilor de către unitățile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului), 2) împlicuirea și distribuirea la nivel național de către Poșta Română și 3) încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor. Listele cu beneficiari sunt stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), iar de împlicuirea și livrarea cardurilor se realizează de către angajații Poștei Române”, a transmis Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene într-un comunicat.

În zona de Nord-Vest, care cuprinde județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj, sunt un numar total de 327.855 de beneficiari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.