Recomandări UE. Toate persoanele peste 60 de ani ar trebui să facă doza 4 de vaccin anti-Covid

Agențiile sanitare europene recomandă ca doza 4 de vaccin anti-Covid (al doilea booster) să fie făcut de toate persoanele de peste 60 de ani. Până acum, recomandarea viza persoanele peste 80 de ani, dar pragul de vârstă a fost scăzut considerabil în contextul noului val de infectări și de spitalizări din Europa.

Este crucial ca toţi cei de peste 60 de ani şi toate persoanele vulnerabile să se prezinte pentru un al doilea booster cât de curând posibil”, a precizat într-o declaraţie comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides.

Agenţiile sanitare ale Uniunii Europene au recomandat în aprilie un al doilea booster doar pentru persoanele cu vârste de peste 80 de ani şi pentru cei aparţinând grupurilor vulnerabile.

Noua recomandare este aşteptată să faciliteze decizii naţionale în scopul accelerării campaniilor de vaccinare, care au încetinit sau aproape s-au oprit în ultimele luni.

Observăm în prezent rate de incidenţă a COVID-19 în creştere şi o tendinţă crescătoare în ceea ce priveşte internările şi gradul de ocupare din spitale şi de la terapie intensivă în multe ţări, cauza fiind subvarianta BA.5 a Omicron”, a indicat Andrea Ammon, directoarea ECDC, într-o declaraţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.