Cazurile de Covid s-au dublat de la o săptămână la alta

Aproape 15.000 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost înregistrate săptămâna trecută, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. El a precizat că în ultimele trei săptămâni a existat o dublare săptămânală a numărului de infectări, iar creșterea ar mai putea dura 4 – 5 săptămâni.

Având în vedere evoluția pandemiei, Ministerul Sănătății va relua de marți informarea zilnică privind infectările.

În spitale sunt internate 1.410 persoane, care ocupă 5,84% din numărul de paturi din planul de reziliență. La ATI sunt internate 86 de persoane, din care 68 sunt nevaccinate.

Au fost înregistrate 33 de decese.

În ultimele trei săptămâni am avut o dublare săptămânală a numărul de cazuri. E un trend așteptat. Opinia noastră e că această creștere va mai dura 4-5 săptămâni. Gradul de pozitivare a testelor a ajuns la 12%”, a declarat Alexandru Rafila.

El a precizat că persoanele simptomatice se pot testa la medicul de familie sau pot solicita ambulanța. Dacă rezultatul este pozitiv, pacientul trebuie să se izoleze la domiciliu, să ceară sfatul medicului de familie sau medicilor de la centrele ambulatorii. În cazurile mai grave, cel infectat trebuie să meargă la spital.

Ministrul a precizat că sunt persoane care se testează singure și nu declară acest lucru, recomandarea pentru acestea fiind să se izoleze măcar 5 zile.

Rafila a precizat că testarea se poate face la medicii de familie, spitale, clinici, farmacii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.