Consiliere psihologica pentru proaspetele mamici

Proaspetele mame din România ar putea beneficia în curând, printr-un proiect de lege, de consiliere psihologică gratuită. Anual, mii de mame se confruntă cu depresie postnatală, iar specialiștii spun că încă de la primele ședințe mamele simt rezultatele terapiei. 

Ședințele de terapie pentru mamele care suferă de depresie postnatală ar urma să fie făcute în cabinetele de psihologie din maternități, considerându-se că femeia respectivă a interacționat deja cu psihologul maternității unde a născut. 

Femeile ar putea să revină pentru șase ședințe de terapie în perioada imediată după externare. Aceste ședințe de terapie sunt dedicate mamelor care suferă de depresie de intensitate mică și moderată. 

Studiile arată că, după prima ședința de terapie, starea femeii se îmbunătățește, iar după a șasea ședință se ameliorează simțitor. Aproximativ 90.000 de mame ar avea nevoie anual de astfel de ședințe de consiliere, în condițiile în care cel puțin 20% dintre femeiele care nasc se confruntă cu cel puțin un episod de depresie postnatală. Acestă formă poate apărea chiar și la un an după naștere. 

În proiectul de lege nu sunt incluze și femeiele care au pierdut o sarcină. Inițiatorul legii spunea că își dorește și ca aceste femei să fie incluse, notează observatornews.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.