Festivalul portului popular la Satu Mare

Sâmbătă 9 iulie 2022, cu începere de la ora 13.30 și duminică, 10 iulie de la ora 10.00 va avea loc cea de-a II-a ediție a Festivalului portului popular în Satu Mare (Trachtenfest).

Acest festival este organizat de Forumul Democrat German Satu Mare, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, cu ocazia împlinirii a 15 ani de existență a grupului de dans șvăbesc „gute Laune” și a 10 ani de existență a chorului bărbătesc șvăbesc: „schwäbische Männerchor Großkarol-Petrifeld-Sathmar”.

După o „pauză” din cauza pandemiei s-a dorit revigorarea activitaților culturale, fiind invitate grupuri de dansuri , și coruri, din județ, din țară, dar și din Ungaria.

Evenimentul începe cu o paradă a portului popular pe următorul traseu: B-dul Vasile Lucaciu – Strada 1 Decembrie 1918- B-dul Ion C.Brătianu- Parcul Vasile Lucaciu, vis-a-vis de Muzeul Juețean Satu Mare. De la ora 15:00 începe programul cultural.

La ora 20:00 în ,,Schwabenhaus“(Casa Șvabilor) va avea loc balul „Trachtenball” cu muzica asigurată de grupul „Trio Saxonia” din Sibiu.

Duminică, de la ora 10:00 la Kalvaria va avea loc Sfânta liturgie, urmată de o defilare la „Monumentul Șvabilor” din parcul Vasile Lucaciu, unde se vor depune jerbe de flori în memoria șvabilor care au venit de 310 ani pe meleagurile sătmărene.

Grupul de dans german „Gute Laune” Satu Mare; Grupul de dans german „Gemeinsam” Satu Mare; Ansambul Folcloric al Județului „Doruri Sătmărene”; Grupul de dans german „Enzian” și Chorul F.D.G. din Reșița; Gupul de dans „Edelweiß“ din Oradea; Corul „Medieșana” din Medieșu Aurit; Grupul de dans „Edelweiß” din Deta jud .Timiș; Grupul de dans „Ährenkranz” Petrești; Grupul de dansuri ungurești „Szamoshát Néptáncegyüttes” din Satu Mare; Grupul de dansuri germane din Ungaria -Sankt Martin; Grupul de dans „Blumenstrauß” din Beltiug; Grupul de dans german al tinerilor din Moftinu Mare; Grupul de dans din Tășnad; Grupul de dans „Vidámság” din Foieni; Fanfara „Schwabanda”din Foieni; grupul „Karoler Trio” din Carei; Grupul de dans „Heideröslein” din Cămin; Grupul de dans „Lustige Swaben”din Carei; Corul bărbătesc „schwäbischer Männerchor -Großkarol-Petrifeld-Sathmar”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.