Asistenta „săltată” de DNA Oradea pentru vaccinări „la chiuvetă” s-a înscris la concurs pentru un post la DSP Bihor

Concediată în toamna anului trecut, după ce fusese reținută de procurorii DNA Oradea și chiar arestată pentru rolul jucat într-un dosar de vaccinări fictive în vama Petea, o asistentă medicală vrea să ocupe un post la Direcția de Sănătate Publică Bihor, scriu jurnalistii de la www.ebihoreanul.ro

Asistenta Voichița Camelia Sim a fost reținută de DNA Oradea în noiembrie 2021, împreună cu alte patru persoane, într-un dosar de vaccinări fictive în centrul de vaccinare din punctul de trecere a frontierei Petea, fiind suspectată de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals informatic.

Anchetatorii au stabilit că cele cinci persoane pretindeau între 250 și 300 de euro de la persoane care voiau să obțină adeverințe de vaccinare și certificate europene Covid fără să le fi fost administrat serul anti-Covid, pentru a putea călători fără restricții.

DNA preciza, la vremea respectivă, că Sim era una dintre intermediarii șpăgilor.

Ea era angajată la DSP Bihor din 1 octombrie 2020, pe perioadă determinată, de 6 luni, la Compartimentul de Supraveghere Epidemiologică și Control al Bolilor Transmisibile, contractul fiindu-i prelungit succesiv, până la reținerea sa, fiind concediată pe 17 noiembrie 2021.

DSP Bihor a angajat pe perioada pandemiei, pe durată determinată, 24 de asistente, care aveau dreptul să devină angajate pe perioadă nedeterminată dacă ar fi luat un examen. Niciuna dintre cele 24 de asistente nu a obținut, însă, nota minimă, 6.00, la concursul organizat în această primăvară, astfel încât posturile au fost scoase la concurs. Între persoanele care și-au depus dosarele de candidatură se numără și această persoană, pentru un post în cadrul Compartimentului Igiena Mediului”, a declarat dr. Rahotă.

Șefa DSP a precizat că instituția nu avea cum să respingă dosarul candidatei, câtă vreme nu există nicio restricție legală.

Întrucât în prezent persoana respectivă nu are nicio restricție legală, nu am putut refuza acceptarea dosarului de candidatură”, a mai spus șefa DSP Bihor.

Concursul va avea loc luna aceasta, în data de 8 iulie.