Vizitatori in numar record la StreetMusic Festival (Foto)

În organizarea Primăriei Satu Mare, al Centrului Cultural „G.M. Zamfirescu” și Asociației Culturale pentru Tinerii din Satu Mare, în perioada 1-3 iulie, s-a desfășurat o nouă ediție a unuia dintre cele mai spectaculoase evenimente cultural-artistice din municipiu, StreetMusic Festival.

Cea de-a opta ediție a evenimentului a atras un număr record de vizitatori și spectatori, deoarece în cele trei zile de festival au fost alături de noi peste 25 mii de persoane care au savurat spectacolele artiștilor invitați de pretutindeni.

„StreetMusic Festival este evenimentul care dă plus valoare portofoliului nostru de evenimente și care prin specificul lui pune în valoare mai multe locații din municipiu și aduce multă culoare pe străzile sătmărene. Acest eveniment a oferit și în acest an reprezentanții artistice și de divertisment de bună calitate, iar  reacțiile sătmărenilor este cel mai frumos feedback pe care îl putea primi la finalul festivalului”, a declarat primarul municipiului Satu Mare Kereskényi Gábor.

La eveniment au participat peste 20 de artiști și muzicieni, care au avut scopul de a aduce zâmbete și bucurie pe chipurile spectatorilor. Aceștia provin din 10 țări diferite: România, Ungaria, Cehia, Finlanda, Polonia, Croația, Portugalia, Austria, Italia și Japonia.

Spectacolele și producțiile artiștilor au fost selectate și oferite publicului în așa fel, încât toate vârstele să găsească un program care să fie de interes, de la producții cu jocuri, dans și elemente acrobatice, până la spectacole muzicale care au atras mii de spectatorii, de toate vârstele.

Față de edițiile trecute, organizatorii au decis să nu mai desfășoare competiții între artiștii stradali, în afara concursului organizat în rândul publicului, care și-a putut vota artistul favorit pe rețeaua de socializare Facebook.

Concursul care a implicat doar votul publicului i-a avut ca și câștigători pe cei de la HuMen Brass Band, a căror spectacol a creat în toate zilele de festival o atmosferă extraordinară, chiar incendiară! Aici puteți vedea un scurt video despre producția lor: https://fb.watch/e2rv7KKpyt/

Următoarea ediție a StreetMusic Festival va avea loc în perioada 7-9 iulie 2023.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.