Români, printre victimele avalanșei din Alpi. Bilanț provizoriu: 6 morți, 9 răniți și 16 dispăruți

Printre turiștii dați dispăruți în urma avalanșei din Alpii italieni se numără și români, potrivit agenției de presă ANSA. Bilanțul provizoriu al victimelor în urma prăbuşirii unei bucăți din ghețarul imens de pe Marmolada este de 6 morți, 9 răniți și 16 dispăruți.

Cel puţin şase persoane au murit duminică după ce un gheţar s-a prăbuşit în munţii Dolomiţi din nordul Italiei, a anunţat preşedintele provinciei Trentino, Maurizio Fugatti.

Alte 9 persoane au fost rănite, iar 16 sunt dispărute. Potrivit agenției de presă ANSA, printre dispăruți se numără italieni, germani și cehi și români.

Situația evoluează, și în prezent este greu să spunem cu certitudine despre ceea ce s-a întâmplat”, a declarat Gianpaolo Bottacin,consilier regional pentru protecție civilă din Veneto.

Dintre cei șase turiști, patru au fost identificați: sunt trei cetățeni italieni, în timp ce al patrulea este de naționalitate cehă. Un bărbat și o femeie rămân de identificat.

Cinci elicoptere şi mai multe echipe cu câini de salvare au fost desfăşurate pentru a căuta persoane prinse sub gheaţă, zăpadă şi pietre.

Operaţiunile de căutări a eventualilor supravieţuitori s-a reluat astazi. Salvatorii alpini au activat un număr gratuit pentru a permite raportarea persoanelor care nu au luat legătura cu rudele.

Gheţarul Marmolada, supranumit „regina Dolomiţilor”, este cel mai mare gheţar din acest lanţ muntos din nordul Italiei, care face parte din Alpi. Situat în Trentino, de aici izvorăşte râul Avisio şi se vede Lacul Fedaia.

Parchetul din Trento a deschis un dosar penal în acest caz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.