Revin restricțiile în România ! Au anunțat chiar acum de la Guvern

 

Masca redevine obligatorie în spitale, pentru moment, însă ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila recomandă masca şi în autobuz sau avion în următoarea perioadă, mai ales că numărul cazurilor de Covid-19 a început să crească din nou.

Rafila a transmis astazi, 4 iulie, că măştile de protecţie vor fi folosite obligatoriu în spitale pentru a preîntâmpina răspândirea infecţiilor nosocomiale. Purtarea măştii de protecţie în interiorul unităţilor medicale este inclusă în legislaţia privitoare la protecţia pacienţilor în spitale. De aceea, Rafila i-a informat pe reprezentanţii direcţiilor de sănătate că trebuie să aplice prevederea.

Tulpina Omicron e în continuare dominantă. 100% din cazuri sunt cu această tulpină. Nu există dovezi privind o severitate mai mare. Reinfecțiile cu BA5 sunt frecvente inclusiv pentru persoanele care au trecut prin boală cu Omicron. Avem circa 20% reinfecții.

Având în vedere că au trecut șase luni de la valul inițial, chiar și cei vaccinați cu trei doze, e clar că există o eludare a răspunsului imun chiar și la cei vaccinați, așa că estimăm o creștere în curând”, a spus Rafila.

De asemenea, în perioada următoare vor fi informaţi despre acest lucru şi managerii spitalelor din ţară. Este vorba despre „utilizarea măştii în interiorul spitalelor pentru preîntâmpinarea răspândirii nosocomialelor”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Dvs. vă gândiți la festivaluri, eu mă gândesc la concediile obșnuite. Sfatul meu e să utilizeze masca în interior, când călătoresc cu avionul sau autobuzul. Din câte știu festivalurile sunt în aer liber, iar transmisabilitatea e mai redusă”, a arătat Rafila.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.