Creşte numărul cazurilor de Covid în România

 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunţă că peste 7700 de noi cazuri de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultima săptămână, existând o creştere de aproximativ 80% a numărului de cazuri faţă de finalul lunii mai şi începutul lunii iunie. Rafila precizează că numărul deceselor se menţine, din fericire, unul scăzut. Un val sau „mini-val” al pandemiei este aşteptat spre finalul verii, conform scenariilor prezentate de Rafila.

Potrivit datelor prezentate luni de ministrul Sănătăţii, 7726 de cazuri noi de COVID-19 au fost diagnosticate în ultima săptămână, 922 de persoane fiind internate la nivel naţional, dintre care 52 de persoane sunt internate la ATI, 25 dintre acestea fiind nevaccinate. Dintre persoanele infectate în ultima săptămână, 1307 sunt cazuri de reinfectare.

Numărul de decese, din fericire, rămâne mic, 16 decese pe parcursul unei săptămâni”, a declarat ministrul. Conform datelor prezentate, decesele sunt în cazul a 11 bărbaţi şi cinci femei. În ultima săptămână s-au efectuat peste 70.000 de teste pentru depistarea infecţiei COVID-19, dintre care 18.076 teste RT-TCR şi 56.678 teste rapide.

Potrivit ministrului, la finalul lunii mai se înregistrau în jur de 2000 de cazuri săptămânal, „după care a început creşterea”, ajungându-se la o creştere de circa 80% în săptămâna 27 iunie-3 iulie faţă de cea anterioară. Rafila a arătat că a crescut şi rata de pozitivitate, ajungând la 7,6% din totalul de cazuri, în condiţiile în care în săptămâna anterioară aproximativ 5% dintre cazurile testate au fost pozitive. „Numărul de unităţi administrativ -teritoriale care înregistrează cel puţin un caz este în creştere”, a arătat ministrul Sănătăţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.