Prelevare de organe la Spitalul Judetean Satu Mare

Din dragoste pentru oameni – așa a gândit familia unei paciente, diagnosticată în moarte cerebrală, care a fost de acord să ajute alți oameni necunoscuți, dăruindu-le o șansă la viață. Astfel, sâmbătă, 2 iulie, s-a încheiat la Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare prima intervenție de prelevare organe de la începutul pandemiei.

Ca de fiecare dată, ne înclinăm cu profund respect şi recunoştinţă în faţa familiei care a fost de acord cu această deciziei dificilă, dar care a răspândit speranţa în sufletul altor 3 suferinzi” este mesajul Agentiei Naționale de Transplant.

Generozitatea familiei şi efortul colectiv al echipei ATI şi de coordonare a spitalului din Satu Mare – dr. Diana Blanca Goia, Dr. Vitalie Moroșanu, au pornit resorturile speranţei pentru alţi pacienţi. Apreciem efortul întregii echipe a spitalului din Satu Mare, precum şi a conducerii spitalului pentru reluarea Programului Naţional de Transplant.

Pentru intervenţiile de prelevare ficat și rinichi, la Satu Mare, au fost prezente echipele de chirurgi ale Institutului Clinic Fundeni și Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj. Cu măiestrie și multă migală, profesioniştii celor două centre de excelență de transplant au reînnodat firul vieții pentru 3 pacienți, a căror unică șansă era o intervenție salvatoare de transplant hepatic sau renal.

Mulţumim profesiniștilor de la Inspectoratul General de Aviatie al MAI pentru ajutorul promt oferit în realizarea unui nou zbor pentru VIAȚĂ. Mulţumim tuturor celor care înţeleg că donarea de organe este un gest suprem, fără alt beneficiu în afară de gândul că, undeva, un om pe care nu-l cunoşti prinde putere şi trăieşte! DA pentru VIAŢĂ!” este mesajul chirurgilor transplantologi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.