De ce trebuie să bem apă după ce ne trezim ?

Se pare însă că momentul în care ne hidratăm face diferența când vine vorba de sănătate. Se spune tot mai des că obiceiul de a bea apa la prima oră, dimineața, pe stomacul gol, este cel mai bun mod de a începe ziua. Acest site a consultat câțiva medici pentru a afla cât de benefic este consumul de apă dimineața.

Apa este un nutrient esențial, iar asta înseamnă că organismul nostru nu poate produce suficientă apă singur pentru a-și satisface nevoile de bază. Pentru a avea un organism sănătos, e nevoie de o hidratare cât mai bună.

Aproximativ 60% din corpul uman este compus din apă, variind ușor în funcție de vârstă, sex și niveluri de hidratare”, spune medicul Casey Kelley. De asemenea, organismul are nevoie de apă pentru lubrifierea articulațiilor, reglarea temperaturii corpului, transportul nutrienților și eliminarea deșeurilor prin urină și transpirație. Sunt doar câteva funcții biologice care se bazează foarte mult pe o hidratare bună.

Corpul uman pierde în mod natural apă în fiecare zi, prin procese normale, cum ar fi urina, transpirația.

Exercițiile fizice, temperaturile ridicate sau anumite medicamente pot duce la pierderea apei. Indiferent de nevoile specifice, un lucru este sigur: trebuie să ne hidratăm cât mai bine în fiecare zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.