Doua medalii stralucitoare pentru Corul “Mediesana” la concursul international din Spania (Foto)

 

Așa cum era de așteptat, Corul „Mediesana” a repurtat un succes rasunator în Peninsula Iberica, mai precis în Spania, acolo unde s-au întâlnit pe scena cu cele mai performante coruri din alte șase tari ale lumii.

Competitia de rang internațional a avut loc chiar la începutul acestei luni, iar sunetul cristalin al coralei noastre a uimit juriul și publicul. Astfel, Corul „Mediesana”, cel care ne-a reprezentat tara la acest prestigios concurs a câștigat doua medalii, una de aur și a doua de argint.

Coristii noștri, coordonati de sotii Ioan și Ileana Petrovici, s-au confruntat cu alte corale din: Ucraina, Polonia, Indonezia, Spania, Italia și Ungaria.

Formatiunea corala s-a născut în 1934 cu Mihai Vasile ca director. Cu un an mai târziu se infiinteaza Asociatia Coral-Literara „Medesana”. Repertoriul coral a fost format din cântece religioase, patrotice și populare.

Prima participare la un concurs a avut loc în 1936 la Satu Mare unde corala noastră a obținut premiul I. În 1938 corul și-a marit repertoriul pana la 25 de piese diferite.

De-a lungul anilor, corul „Mediesana” a devenit un adevărat ambasador al Romaniei în strainatate. Totodata, „Mediesana” este membru fondator al Asociatiei Romane de Cantat Cor și membru al Asociatiei Internaționale „Inima vesela”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.