Vineri începe Street Music Festival

Pentru a veni în sprijinul publicului sătmărean, organizatorii au programat concertele după ora 19.00, având în vedere avertizările de caniculă emise pentru acest week-end.

Suntem bucuroși să anunțăm programul complet al Festivalului Muzicii de Stradă/ Street Music Festival, ediția 2022. Pe durata întregului weekend, în perioada 1-3 iulie, artiști și muzicieni din toată lumea vor umple străzile centrale ale orașului nostru și vor oferi publicului sătmărean și turiștilor din orașele învecinate momente artistice și concerte de excepție” este mesajul organizatorilor.

În organizarea Primăriei Municipiului Satu Mare, a Centrului Cultural G.M. Zamfirescu și Asociației Culturale pentru Tinerii din Satu Mare, Festivalul Muzicii de Stradă, StreetMusic Festival, este unul dintre cele mai colorate și pline de viață evenimente cultural-artistice, care în fiecare an s-a bucurat de o popularitate uriașă în rândul publicului local, cât și în rândul celor care au vizitat orașul nostru din alte orașe și țări.

Străzile orașului Satu Mare se vor umple din nou cu viață, programele muzical-artistice urmând să se desfășoare în acest an în 6 locații diferite. Mă bucur că festivalul folosește și pune în valoare locațiile recent modernizate din Centrul Nou: 4 scene se află pe traseul modernizat din fonduri europene. Îi invit pe sătmăreni să se bucure de momentele și concertele ce vor avea loc pe parcursul celor 3 zile”,  a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

La fel ca în anii precedenți, festivalul se va desfășura în zona centrală a orașului, în mai multe puncte prestabilite. Pe bulevardul Transilvania, la baza pasarelei construite recent pentru bicicliști se va situa primul punct artistic, urmat de scena intitulată Ecomatrix amplasată în Centrul Nou, recent renovat, următoarele două puncte fiind amenajate în zona de evenimente de pe pasajul Corneliu Coposu – aici fiind amplasată scena principală pe care vor evolua muzicienii stradali și formații de tip brass bands, iar la baza pasajului Corneliu Coposu va fi scena TransPink. 

Artiștii pot fi vizionați și ascultați și pe strada Decebal, unde pregătim petreceri în fiecare seară, în timp ce la Casa Vecsey, în curte, publicul va putea savura producții de muzică electronică. În acest sens, începând de vineri dimineața de la ora 8.00, circulația autovehiculelor pe strada Decebal va fi închisă, până luni dimineață la ora 7.00.

Peste 100 de producții artistice variate

Artiști și muzicieni de renume internațional din 10 țări diferite vor sosi la Satu Mare  pentru a impresiona publicul sătmărean, cu momente artistice variate și concerte ce pun în valoare mai multe genuri muzicale.  

Detalii, noutăți și fotografii pot fi urmărite pe rețelele de socializare,  paginile StreetMusic Festival, atât cea de Facebook, cât și cea de Instagram, precum și pe paginile organizatorilor. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.