Rezultate finale Evaluarea Națională 2022. Lista notelor după rezolvarea contestațiilor va fi publicată pe Edu.ro

 

Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2022 vor fi afișate joi, 30 iunie, pe evaluare.edu.ro.

Peste 13.300 de contestații au fost depuse la Limba română, iar 8.260 de contestații au fost depuse la Matematică, după aflarea rezultatelor inițiale.

Inscrierea la liceu, care implică completarea opțiunilor în fișele de înscriere, introducerea în baza de date computerizată a datelor din fișele de înscriere și verificarea corectitudinii datelor, are loc în perioada 4-11 iulie.

Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022 – 2023 are loc pe data de 14 iulie. În aceeași zi, se afișează în unitățile de învățământ gimnazial lista cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București.

În perioada 15 – 20 iulie 2022 se depun dosarele de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați. Pa data de 20 iulie, unitățile de învățământ liceal transmit situația locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.

În zilele de 21, 22 și 25 iulie 2022 comisia de admitere județeană/ a municipiului București soluționează situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2022 afişate joi, 30 iunie, sunt cele definitive, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată la evaluarea iniţială a lucrării. Notele nu mai pot fi modificate şi reprezintă notele obţinute de candidați la proba contestată.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.