Aparatura moderna, in valoare de peste 500.000 de euro, pentru SJU Satu Mare (Foto)

S-a pus în funcțiune o noua aparatură medicală achiziționată pentru secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare.

Este vorba despre un ventilator invaziv și trei ventilatoare noninvazive destinate prematurilor și nou-născuților, cu ajutorul cărora se va contribui semnificativ la creșterea șanselor de viață, chiar de vindecare a micilor pacienți.

Aparatura medicală a fost recepționată în cursul zilei de marți și a fost achiziționată prin proiectul transfrontalier „Intensive Care for Future”, derulat în parteneriat cu Spitalul Regional de Copii din Mukachevo – Ucraina.

În cadrul aceluiași proiect, în zilele următoare vor fi livrate și alte echipamente medicale pentru secția de Neonatologie – incubatoare, masă de resuscitare și ultrasonograf. Secția ATI a fost și ea dotată cu un ecograf și sunt în curs de livrare defibrilatoare, cărucioare de resuscitare, aparate de oxigen, un videoendoscop și videolaringoscoape, iar locația Tășnad a SJU va fi dotată cu un electrocardiograf, defibrilator și ecograf.

Valoarea totală a aparaturii pentru cele trei structuri medicale este de 511.880 de euro.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.