Ziua Drapelului Național, marcata la Satu Mare (Foto)

În această dimineață au avut loc la Satu Mare manifestările dedicate Zilei Drapelului.

Slujba de sfințire a drapelului a avut loc la Catedrala ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” aceasta fiind urmată de ceremonialul militar, alocuțiuni , primirea și înălțarea Drapelului României pe catarg.

Mesajul prefectului Radu Roca cu ocazia Zilei Drapelului Național:

În această zi de sărbătoare trebuie să ne amintim că cei ce și-au sacrificat viața pentru apărarea drapelului național au fost ostașii români. De aceea militarii prezenți în această zi ne-ar putea spune cel mai bine ce înseamnă drapelul , nu doar drapelul din cărțile de istorie, ci drapelul pentru care s-a luptat, drapelul ca simbol al onoarei, vitejiei și gloriei militare.

Consider că Ziua drapelului trebuie să fie în fiecare zi pentru că drapelul trebuie să-l purtăm în primul rând în suflet , cinstindu-l ca pe un sfânt simbol național, simbolul sub care ne regăsim cu toții atunci când se ridică pe catargul învingătorilor, la marile competiții internaționale.

În calitate de prefect al județului Satu Mare , dar și de bun român, vă îndemn pe toți să respectăm Drapelul Național al României , nu doar pentru că așa impune legea , ci mai ales pentru că prezintă însuși identitatea noastră, fiind liantul care unește toate generațiile de români. Să nu ne fie rușine să-l purtăm sau să-l arborăm pe casele noastre și veșnic în inimile noastre” -prefect Radu Roca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.