Corul “Mediesana” va reprezenta Romania la un concurs international

Cel mai vechi cor din judetul Satu Mare, „Corul Mediesana” va participa la începutul lunii viitoare, la un concurs organizat de cealaltă parte a continentului, în Peninsula Iberica.

Concursul Internațional „Chorus inside Spania 2022” va fi gazduit de Spania. Corul „Mediesana” va evolua pe scena comperitiei, alături de alte corale care au făcut pana în prezent furori prin presatiile lor, pe diferitele meridiane ale lumii.

Coordonatorii Corului din Mediesu Aurit sunt Ileana și Ioan Petrovici.

Formatiunea corala s-a născut în 1934 cu Mihai Vasile ca director. Cu un an mai târziu se infiinteaza Asociatia Coral-Literara „Medesana”. Repertoriul coral a fost format din cântece religioase, patrotice și populare.

Prima participare la un concurs a avut loc în 1936 la Satu Mare unde corala noastră a obținut premiul I. În 1938 corul și-a marit repertoriul pana la 25 de piese diferite.

De-a lungul anilor, corul „Mediesana” a devenit un adevărat ambasador al Romaniei în strainatate. Totodata, „Mediesana” este membru fondator al Asociatiei Romane de Cantat Cor și membru al Asociatiei Internaționale „Inima vesela”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.