Peste 61% dintre satmareni s-au recenzat

Prefectul Radu Roca a convocat azi, 23 iunie o ședință cu membri Comisiei județene de recensământ în care a cerut intensificarea eforturilor autorităților administrației publice locale și colaborarea cu Direcția Județeană de Statistică Satu Mare în vederea creșterii numărului de persoane recenzate la nivelul județului.

Am trimis o adresă către primăriile din județ să facă un efort pentru a contribui la finalizarea cu succes, la nivelul județului Satu Mare, a procesului privind recensământul populației și locuințelor . Etapa a 3-a a început destul de greu la nivelul județului și le cer chiar și primarilor o implicare totală ”, a afirmat prefectul Radu Roca , în cadrul întâlnirii de lucru care a avut loc la sala mică de ședințe a Instituției Prefectului județul Satu Mare.

Totodată, prefectul Radu Roca a subliniat importanța deosebită a validării recensământului populației și locuințelor, ținând cont de efectele benefice majore ale acestuia în viitor, cu implicații în distribuirea corectă și eficientă a fondurilor bugetare, în elaborarea de proiecte relevante, în asigurarea reprezentativității comunităților și implementarea de politici publice utile.

Directorul executiv al Direcției Județene de Statistică Satu Mare, Cătălin Ghiran a amintit că la nivel de județ sunt 308 recenzori iar probleme ar fi doar la nivelul municipiului Satu Mare unde lipsesc 14 recenzori, la Carei unde lipsesc 2 recenzori și la Lazuri unde ar mai fi nevoie de un recenzor.

Recenzorii ies greu în teren deși încercăm să comunicăm cu ei în fiecare zi și să le explicăm că nu e bine să lase totul pe ultimele zile pentru că nu mai avem posibilitatea de a prelungi recenzarea după 17 iulie. Dacă va fi cazul vom solicita schimbarea unor recenzori dacă observăm că aceștia nu-și fac la timp munca. ” a atenționat Cătălin Ghiran, directorul executiv al Direcției Județene de Statistică.

La data de 21 iunie avem la nivel de județ un procent de 61,3% persoane recenzate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.