Muzeul Judetean Satu Mare, cea mai mare institutie din judet

 

Muzeul Judeţean Satu Mare este cea mai mare instituţie de cultură din judeţ, având în structura organizatorică 23 de muzee, case memoriale, situri arheologice și gospodării ţărăneşti.

În anul 2021 instituția a organizat peste 100 de acţiuni dedicate atragerii publicului larg, s-au desfășurat acţiuni de pedagogie muzeală, 30 de expoziții și s-au înregistrat 63 de apariţii în publicații de specialitate și 44 de participări la simpozioane şi conferinţe ştiinţifice. Cele două proiecte cu finanțare europeană „EASYDOOR” și “COMODI” și-au continuat etapele de implementare.

Prin proiectul de refacere a Expoziției Permanente, menit a da o nouă înfățisare istoriei judetului, vor fi adaugate rezultatele importante ale cercetărilor din ultimele două decenii și vor fi asigurate tehnicile cele mai moderne de expunere a patrimoniului istoric sătmărean.

Fiind an pandemic, în 2021 numărul de vizitatori fără plată, 33.410, este unul situat la jumătatea mediei anuale a ultimului deceniu. A fost menținută însă o activitate intensă în mediul online, iar numărul vizitatorilor cu plată a crescut – 17.654 în 2021, față de 9.444 în 2020.

Activitatea instituției a fost prezentată de către managerul Muzeului Județean Satu Mare, Liviu Marta, în cadrul activității de evaluare anuală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.