Probleme cu apa din cauza secetei

APASERV face apel la toți utilizatorii să folosească apa numai pentru consum menajer și nu pentru udarea culturilor agricole, a gazonului, umplerea bazinelor și a diverselor recipiente folosite în alte scopuri decât cele prevăzute în contract.

Compania avertizează că, din cauza secetei, există deja probleme în alimentarea cu apă în: Ardud, Vetiș, Lazuri, Culciu și Valea Vinului, iar dacă nu se vor lua măsuri de economisire a apei problemele s-ar putea agrava.

Utilizarea excesivă a apei din rețelele de distribuție duce la scăderea nivelului apei din rezervoarele de înmagazinare și diminuează, în mod constant, eforturile operatorului de a asigura furnizarea apei în regim normal.

Reducerea consumului de apă acasă se poate realiza prin schimbrea unor obiceiuri care duc la risipa apei – reparații ale țevilor sau robineților ce picură și generează pierderi de apă aparent minore, folosirea unor trucuri ingenioase pentru economisire sau folosirea unor electrocasnice cu un consum mai mic de apă” spun cei de la APASERV.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.