Ce este recomandat să mănânci pe caniculă

In aceste zile, canicula face ravagii în România, motiv pentru care este important să fim atenţi la ce mâncăm în funcţie de sezon și să adaptăm alimentaţia în funcţie de temperaturile de afară.

În timpul caniculei, corpul uman face eforturi pentru a-și menține o temperatură optimă. Pentru a reuși acest lucru, organismul elimină apa și odată cu ea și se pierd și sărurile minerale, care sunt atât de necesare.

Un prim pas în a ne menține hidratați este să consumăm cât mai multe fructe și legume. Un truc util îl reprezintă alegerea legumelor cât mai colorate. Ele au mai mulți antioxidanți, ce ne protejează pielea de efectele nocive ale soarelui.

Cele mai indicate fructe și legume pe timp de vară sunt: roșii (94% apă), țelină (95% apă), castraveți (96% apă), capșuni și pepene (ambele au 92% apă), măr (84% apă) și caise (86% apă).

Există, bineînțeles, și o serie de alimente care NU sunt recomandate în această perioadă. Dintre acestea enumerăm: pâinea, cerealele, cartofii și orezul.

Cele mai afectate persoane de consumul lor sunt cele care suferă de diabet, căci numărul mare de glucide pe care le conțin aceste produse le fac să intre pe lista neagră.

Sfatul specialiștilor este ca, pe cât posibil, să înlăturăm din alimentație în aceste zile produsele procesate industrial, precum: mezelurile ori conservele din comerț. Este indicat să ne axăm pe alimente ușoare: iaurt, ouă fierte, brânză proaspătă de vaci, carne de pui, pește, ciorbe și supe, ori salate proaspete.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.