11 lucruri fascinante despre zambet

O portie buna de ras este cel mai bun medicament pentru corp, te ajuta sa te relaxezi si iti detensioneaza muschii. Iata si alte lucruri pe care nu le stiai despre zambet.

1. Psihologii au descoperit faptul ca, atunci cand esti deprimat, un zambet, chiar si fortat, iti imbunateste considerabil starea de spirit.

2. Zambetul este benefic si pentru sanatatea ta fizica, intarindu-ti sistemul imunitar si relaxandu-ti corpul.

3. Nu este doar o vorba, zambetul chiar este contagios, sustin cercetatorii. Conform unui studiu desfasurat in Suedia, cand privesti oameni care zambesc, nu poti ramane incruntat, ci zambesti la randul tau, aproape automat.

4. Un studiu realizat de Orbit Complete a demonstrat faptul ca 69% dintre oameni gasesc femeile mai atractive atunci cand zambesc decat atunci cand sunt machiate.

5. Cercetatorii au identificat 19 tipuri de zambete, incadrate in doua categorii: zambetele de curtoazie, in care sunt implicati mai putini muschi ai fetei, si zambetele sincere, in care sunt implicati mai multi muschi ai fetei.

6. Oameni pot recunoaste un zambet de la o departare de aproape 100 de metri, zambetul fiind astfel cea mai recunoscuta expresie faciala.

7. In general, femeile zambesc mai mult decat barbatii. Chiar de la nastere, bebelusii de sex masculin zambesc mai putin si stabilesc mai putin contact vizual decat bebelusii de sex feminin.

8. In timp ce imbratisarile, plecaciunile si stransul mainilor au semnificatii diferite in functie de cultura, zambetul este cunoscut pretutindeni ca fiind un semn al fericirii si al acceptarii.

9. Corpul trebuie sa munceasca mai mult si sa foloseasca mia multi muschi pentru a se incrunta decat pentru a zambi.

10. Atunci cand o persoana zambeste, corpul elibereaza endorfine care ii schimba imediat starea de spirit si ajuta la relaxare si eliminarea stresului.

11. Bebelusii invata multe comportamente si repeta multe sunete auzite de la cei din jur, insa acestia se nasc cu capacitatea de a zambi. Zambetul nu se invata, avand in vedere ca si bebelusii orbi stiu sa zambeasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.