Un deținut în Penitenciarul Satu Mare, prins când își facea alcool în celula

Un deținut din Penitenciarul Satu Mare a fost prins făcând alcool în celula. Însă acesta spune ca își prepara doar suc de mere.

În urma verificarilor efectuate regimul de detentie al acestuia a fost modificat din semideschis, în închis. Însă, detinutul a contestat decizia. Reanalizarea situației va avea loc în 17 septembrie 2022.

… la data de 16.12.2021 a fost găsit un flacon care conţinea mere, apa si zahăr, care nu avea cum să fermenteze în 5,6 zile, deci nu a avut intenţia de a produce băutură alcoolică, intenţia a fost să îşi facă un suc de mere. Consideră abuzivă decizia, care a fost luată pe presupuneri, pentru a i se schimba regimul de detenție. Analizând actele şi lucrările dosarului, reţine următoarele: Prin plângerea formulată și înregistrată la biroul judecătorului de supraveghere, sub dosar 47/JS/P/2022 din 06.04.2022, persoana condamnată …. a solicitat modificarea regimului de executare – închis, in regim semideschis, ca urmare a sancţionări disciplinare pentru abatere disciplinară foarte gravă, regim stabilit de către Comisie, prin Hotărârea nr. 145 din 04.04.2022.

Condamnatul motivează cu faptul că este compatibil cu regimul semideschis de executare şi nu poate fi sancţionat de mai multe ori pentru o abatere disciplinară”, se arata pe portalul www.rejust.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.