Guvernanții au decis amenzile pentru cei care umflă nejustificat prețurile

Guvernul a adoptat astăzi legea speculei care prevede amenzi pentru cei care umflă nejustificat prețurile. Decizia a venit după ce benzinarii au participat la o şedinţă împreună cu premierul Nicolae Ciucă, în privința preţurilor uriașe de la pompă.

Vicepreședintele Consiliului Concurenței, Dan Virgil Pascu, a declarat, după ședința de Guvern că, odată cu adoptarea ordonanței, executivul va putea emite o hotărâre, în situații excepționale precum stare de război, stare de urgență, alertă, criză, valabilă pentru maxim 6 luni, în care vor fi stabilite produsele în risc speculativ, scrie Antena 3. 

Pentru aceste produse/categorii de produse/servicii vor fi interzise:

– unor prețuri nejustificat de mari;

– limitarea producției sau a vânzărilor;

– acumularea de mărfuri în scopul creării unui deficit pe piața internă și revânzării lor ulterioare la un preț crescut în mod artificial.

Pe baza acestei hotărâri, comercianții care vor crește nejustificat prețurile, vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 50 de mii de lei și 500 de mii de lei, pentru persoane juridice, a precizat astăzi Ministrul Economiei, Florin Spătaru. Sancțiunea minimă pentru persoane fizice este de 5500 de lei, notează sursa citată. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.