Ministrul Turismului, in vizita la Satu Mare (Foto)

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a propus ministrului Antreprenoriatului și Turismului, Constantin Daniel Cadariu, să aibă în vedere dezvoltarea unor parteneriate între mediul de afaceri și învățământ pentru pregătirea de personal specializat în domeniul turistic.

Turismul are nevoie de forță de muncă calificată. Este necesar să creăm parteneriate cu universități, să avem cursuri de reconversie profesională și să pregătim tineri capabili să dezvolte turismul. Avem nevoie de oameni care să înțeleagă acest domeniu. Consiliul Județean Satu Mare lucrează la dezvoltarea infrastructurii pentru o accesibilitate cât mai bună spre obiectivele turistice din județ, însă avem nevoie de oameni calificați pentru ca acest domeniu să funcționeze bine”, a spus Pataki Csaba.

În cadrul întâlnirii de astăzi cu autoritățile sătmărene, primari din zone cu potențial turistic și antreprenori, ministrul Constantin Daniel Cadariu a prezentat o serie de programe de dezvoltare a turismului, programe care vor fi sprijinite cu fonduri de la bugetul de stat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.