Comuna Apa “invadata” de vulpi ?

Prefectul Radu Roca a avut azi o întâlnire cu conducerea primăriei Apa, respectiv cu primarul Radu Trandafir și viceprimarul Daniel Sălăgean.

La întâlnire au mai luat parte și directorul DSVSA Satu Mare Nicolae Dumuța și directorul AJVPS Daniel Dragoș împreună cu Ionuț Pop locuitorul comunei Apa ce a trimis sesizarea legată de prezența vulpilor în localitate.

În urma unei sesizări venite din partea unor locuitori din localitatea Apa legată de invazia de vulpi din zona numită local HAMOC ce au produs pagube în gospodăriile din zona respectivă am vrut să verificăm la fața locului cum stau lucrurile. Trebuie să tratăm subiectul cu maximă seriozitate deoarece dacă se confirmă prezența vulpilor atunci există și un risc de transmitere a rabiei” spune prefectul Radu Roca.

Nu avem siguranța că la acea gospodărie pagubele au fost făcute de vulpi dar suntem datori să facem verificări. Conform legii vom face un contract de prestări servicii cu un prestator, AJVPS sau chiar cu Ocolul Silvic pentru ca aceștia să intervină local și să rezolve problema”- Radu Trandafir-primar comuna Apa.

Directorul AJVPS Satu Mare Daniel Dragoș a transmis că din punct de vedere al instituției pe care o reprezintă de mâine 15 iunie va exista o cotă de vânătoare și se va putea interveni și în jurul comunei Apa pentru a rezolva problema sesizată de locuitorii din localitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.