Lucruri interesante și mai puțin cunoscute despre tenis

Tenisul sau sportul alb este o disciplină urmărită de milioane de spectatori și jucată atât de amatori, cât și de profesioniști, datorită eleganței și caracterului său spectaculos. Cei care pariază pe rezultatele competițiilor de tenis urmăresc cote pariuri tenis pentru a afla informații utile. Ceea ce știm cu toții este că tenisul este unul dintre cele mai scumpe sporturi, dar sunt o mulțime de alte lucruri interesante despre sportul cu racheta pe care, probabil, nu le știai încă:

Mingile de tenis

Conform Federației Internaționale de Tenis, greutatea unei mingi de tenis trebuie să fie între 56,0 și 59,4 grame.

Înainte de a se folosi mingile de tenis galbene, acestea erau albe. Abia la Wimbledon, în 1986, au fost folosite mingi galbene de tenis. Oficialii au considerat că o minge galbenă va fi mai ușor de urmărit de către spectatori la televizor.

Termeni din tenis

Originea termenului din tenis „love” este încă necunoscută. Acest termen derivă probabil din cuvântul francez „l’oeuf” care înseamnă „ou” și care probabil se referea la cifra zero.

Efortul depus de jucători

În timpul unui meci, un jucător aleargă în medie doar 3 mile sau 4,8 km. Cifra atât de mică se datorează dimensiunii limitate a terenului de tenis, dar sunt 3 mile dificile de alergat înainte și înapoi constant!

Din istoria tenisului

Înainte ca jucătorii de tenis să folosească rachete, ei își foloseau palma pentru a lovi mingea înainte și înapoi peste fileu. Evident că palmele jucătorilor erau roșii și umflate, dar acest inconvenient a dispărut, ce e drept, după câteva secole, când a fost introdusă racheta, în secolul al XVI-lea.

Primul Wimbledon a fost jucat în 1877. Este, de asemenea, prima dintre cele patru competiții de „Grand Slam” care a fost fondată. US Open a fost fondat în 1881, French Open în 1891 și Australian Open în 1905. Aceste patru turnee majore au fost desemnate turnee de „Grand Slam”.

În 2007, premiul în bani pentru câștigătorii de la Wimbledon a devenit egal pentru bărbați și femei. În 1968 a avut loc primul Wimbledon care a oferit premii în bani.

Recorduri din tenis

Cel mai lung meci de tenis a durat 11 ore și 5 minute. S-a jucat între John Isner și Nicolas Mahut la Wimbledon, în 2010. În cele din urmă, John Isner a triumfat cu o linie de scor 6–4, 3–6, 6–7, (7–9), 7–6 (7–3), 70–68 (set final).

Cel mai scurt meci de tenis a durat doar 20 de minute. A fost jucat între Susan Tutt și Marion Bandy în 1969 la Wimbledon.

Cel mai rapid serviciu la tenisul masculin a venit de la racheta australianului Sam Groth cu 263,44 km/h, în 2012.

Jucătoarea spaniolă Georgina García Pérez a lovit un serviciu cu 220 km/h – cel mai rapid înregistrat vreodată în tenisul feminin.

Alte curiozități

Rufus – exemplar din specia numită uliul lui Harris – este staționat la Wimbledon pentru a alunga porumbeii din zonă. Ai crede că acest șoim are peste 10000 de urmăritori pe Twitter?

La Wimbledon, iarba este tăiată la o înălțime de exact 8mm în timpul evenimentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.