Primăria Satu Mare a aniversat 30 de ani de la înființarea în anul 1992 a Consiliului Local

În semn de apreciere pentru contibuția pe care au avut-o la dezvoltarea orașului, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a acordat diplome ProUrbe tuturor foștilor și actualilor consilieri locali, precum și primarilor care au ocupat această funcție începând cu 1992. 

Aniversăm azi 30 de ani de la constituirea și validarea în 1992 a Consiliul Local Satu Mare. Îi onorăm azi pe toți cei care s-au pus în slujba sătmărenilor, e forma noastră de mulțumire, în numele comunității noastre, pentru contribuția pe care ați  avut-o și o aveți la ceea ce înseamnă astăzi municipiul Satu Mare.
Doresc să vă mulțumesc Dumneavoastră, foști și actuali consilieri municipali, primari și viceprimari ai municipiului Satu Mare, tuturor celor care au susţinut dezvoltarea municipiul Satu Mare în aceşti 30 de ani.

Ţin să le mulţumesc şi sătmărenilor, care au fost cei mai importanţi parteneri ai noştri. Fără acest partener – sătmăreanul,  nu am fi reușit să realizăm nimic.

Pentru mine Consiliul Local înseamnă foarte mult. Din 2004, am fost onorat ca sătmărenii să-mi încredințeze un mandat de consilier local la fiecare rundă de alegeri.

Îmi amintesc legăturile strânse care existau în în primul meu mandat de consilier, când după ședințe continuam discuțiile la Restaurantul Central. În toți acești ani am avut colegi care mi-au fost modele, mentori, prieteni. La 30 de ani distanță de acest moment istoric, Satu Mare este mai mult decât un oraș, este o comunitate de care suntem mândri, pe care dorim să o dezvoltăm. 

Noi știm foarte bine că sătmărenii au reușit de-alungul anilor sa găsească scopul comun și binele comun. Sătmărenii au făcut mereu lucruri extraordinare și aceste realizări au fost rodul întregii comunități.

Toată această creștere nu a venit însă de nicaieri. Dumneavoastră ați avut răbdare, ați înțeles că schimbările nu se întâmplă peste noapte și ați fost parte activă din această transformare minunată a orașului.

Ne-am aflat în situații dificile și în trecut, trebuie să vedem cum am iesit din aceste și ce învățăminte putem trage pentru a trece și peste problemele cu care ne confruntăm în prezent.

Acesta e Satu Mare, ne definim unii prin alții, suntem unii lângă alții, am crescut împreună. Trecutul ne obligă, prezentul ne ajută, iar cu sprijinul vostru, viitorul nu poate fi decât de partea noastră!

În semn de recunoștintă, vă oferim un album cu municipiul Satu Mare, care cuprinde dezvoltarea orașului nostru în ultimii 30 de ani, un fanion cu drapelul municipiului și o diplomă de onoare.”, a spus primarul municipiului, Kereskényi Gábor, în cadrul evenimentului.