Prefectul insistă pentru înființarea unui Centru de Permanență la Tășnad

La inițiativa prefectului Radu Roca în această dimineață a avut loc o întâlnire între președintele Consiliului județean Pataki Csaba , primarul orașului Tășnad Adrian Farcău, directorul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, dr. Macrina Mihai și conducerea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare reprezentată de managerul Adrian Marc și directorul medical dr. Paula Lăcrimioara Mare pentru a găsi o soluție rapidă de asigurare a asistenței medicale de urgență la Tășnad.

Prefectul Radu Roca a insistat pe înființarea unui Centru de Permanență iar în acest sens primarul orașului Tășnad s-a arătat deschis la o întâlnire cu toți medicii de familie din zonă. De asemenea a fost identificată și clădirea în care să funcționeze viitorul Centru de Permanență, urmând ca la clădire să se execute lucrările necesare de modernizare.

De asemenea conducerea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare a propus scoaterea la concurs a unui post de medic de familie la Spitalul Orășenesc Tășnad pentru camera de gardă.

Camera de gardă va funcționa până la deschiderea Centrului de Permanență și va asigura asistența medicală de urgență conform competențelor prevăzute de legislația în vigoare. Cu mențiunea că la Camera de Gardă nu vor fi asigurate tratamente ambulatorii injectabile, testări alergologice, analize medicale care sunt în afara prezentărilor ca urgență obligativitatea efectuării tratamentelor respective revenindu-le medicilor prescriptori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.