Un pakistanez a încercat să iasă din ţară cu paşaportul altei persoane

Marţi, 7 iunie, în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, pe sensul de ieşire din țară, s-a prezentat un cetăţean străin, posesor al unui paşaport eliberat de autorităţile din Pakistan, pe numele unui bărbat în vârstă de 36 de ani.

La verificări, oamenii legii au constatat că există diferenţe vizibile între persoana care s-a prezentat la control şi cea din fotografia aplicată în documentul de călătorie. În urma cercetărilor s-a stabilit că persoana în cauză este un cetăţean pakistanez în vârstă de 26 de ani, posesor al unui paşaport simplu şi al unei vize de lungă şedere pe teritoriul României. Acesta nu deţinea viză de intrare în spaţiul Schengen, motiv pentru care a încercat să folosească paşaportul altei persoane pentru a călători în vestul Europei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă la ieşirea din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat. Bărbatului nu i s-a permis ieşirea din România, fiind ulterior predat lucrătorilor din cadrul Biroului pentru Imigrări Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.