Problemele de trafic rutier ale cetățenilor de pe strada Dorobanților din Satu Mare – în atenția prefectului

Urmare a unei sesizări transmisă Instituției Prefectului de un grup de cetățeni de pe strada Dorobanților din municipiul Satu Mare (zona Balta Blondă), prefectul Radu Roca a decis că este necesară o verificare la fața locului a situației expuse. Cetățenii reclamă faptul că în urma lucrărilor la Varianta de Ocolire a municipiului Satu Mare și a soluțiilor inițiale de trafic, accesul pietonal pe strada Dorobanților este complet blocat iar cel auto este îngreunat.

Principala lor nemulțumire este legată de faptul că în calitate de pietoni trebuie să traverseze drumul și calea ferată prin locuri nemarcate corespunzător, ceea ce le pune viața în pericol, pentru a ajunge pe bulevardul Cloșca. Consilierul de relații cu publicul Florian Găzdac a verificat la fața locului și cele sesizate se confirmă.

Pentru clarificarea situației, prefectul a organizat astăzi, 07.06.2022 o întâlnire la sediu, în Sala Mică de ședințe cu participarea petenților, a viceprimarului Adelin Ghiarfaș și a reprezentantului firmei executante a lucrărilor la Varianta de Ocolire, Itinera SpA. Având în vedere că Primăria Municipiului Satu Mare a solicitat CNAIR SA soluții de modificare a proiectului drumului pentru a minimaliza impactul asupra circulației rutiere și asigurarea accesului riveranilor precum și pentru sporirea siguranței rutiere pe str. Dorobanților și pe str. Balta Blondă, iar lucrările sunt în execuție, executantul a justificat ritmul lent al lucrărilor prin faptul că a fost nevoie de o analiză tehnică viabilă pentru amenajarea unei treceri de pietoni iar pentru accesul auto s-a construit un sens giratoriu la unul din capetele străzii.

S-a ridicat din partea cetățenilor și problema asigurării canalizării pe strada Dorobanților, iar prefectul a propus viceprimarului municipiului să se notifice APASERV SATU MARE SA în vederea efectuării cu prioritate a lucrărilor necesare, în cadrul programului de investiții. În ceea ce privește problema accesului pietonal, reprezentantul antreprenorului va face publică soluția adoptată cât mai curând posibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.