Obiectele care nu trebuie lăsate sub nicio formă în maşină când este caniculă

Este nevoie de numai 10 minute pentru ca temperatura într-o mașină parcată la soare să ajungă în jurul valorii de 40 de grade Celsius. Anumite produse devin adevărate bombe cu ceas dacă le-ați lăsat în torpedou sau pe banchetă. 

Medicamentele, produsele cosmetice, loţiunile sau gelul dezinfectant lăsate în bătaia directă a soarelui se degradează rapid. Iar dacă unele îşi pierd din eficienţă, altele se transformă în reale pericole pentru sănătatea noastră.

Găsim pe eticheta cosmeticelor şi deodorantelor informaţii precise despre temperaturile maxime la care pot fi depozitate sau avertismente, dacă vorbim de produse inflamabile.

La temperaturi ridicate, brichetele devin adevărate surse de risc, provocând deteriorarea parbrizului sau a banchetelor. Gelul antibacterian conţine substanţe care la temperaturi ridicate fac ca recipientul să explodeze”, declară un pompier din cadru ISU.

Ce putem face pentru a diminua cât de cât efectele dăunătoare ale soarelui? O folie solară capabilă să sa blocheze razele ultraviolete este o variantă bună. La fel şi parasolarele care vor proteja nu doar bunurile din interiorul maşinii, ci şi elementele de design interor sau banchetele.