Cu permise de conducere false, in Vama Petea (Foto)

În cursul zilei de sâmbăta, 4 iunie, în jurul orei 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pe sensul de ieșire din România, un bărbat cu dublă cetăţenie româno-moldovenească, în vârstă de 50 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes – Benz, înmatriculat în Marea Britanie.

Bărbatul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor române.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

Câteva ore mai târziu, pe sensul de intrare s-a prezentat un cetățean ucrainean, în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism marca Audi, înmatriculat în Cehia.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la controlul de frontieră și de această dată lucrătorii noștri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare.

În urma acestor verificări, polițiștii de frontieră au constatat faptul că permisul de conducere, aparent emis de autoritățile ucrainene, este fals întrucât nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unui document autentic.